maandag 19 mei 2014

Wahl macht Qual



Wie dezer dagen de radio aan heeft staan wordt om de paar minuten getergd door de campagneboodschap van de PvdA. Daar moet je op stemmen, als je in Europa meer banen wenst. Fijn dat het zo gemakkelijk is.

Ga je even over de grens, dan voert de man die een gooi doet naar het voorzitterchap van de Europese Commissie, ook socialist, campagne voor een Europa van de Mensen, in plaats van het Geld. 

Samen zitten SPD en PvdA in dezelfde fractie, die deze Schultz leidde tot hij kort geleden voorzitter van het Europese parlement werd. Kennelijk is hij alweer uitgekeken op die functie. 

Niet helemaal doorzichtige standpunten, lijkt me zo. Geen wonder dat de Duitse Piratenpartij pleit voor "transparantie in het staatsstelsel". Geruststellend genoeg hebben de zeerovers voor de foto die hun eendrachtigheid benadrukt hun nette pak aangetrokken. Anders ben je natuurlijk voor de Duitse kiezers ook niet geloofwaardig genoeg.



Dan zijn de Groenen in Wesel toch frivoler gekleed. Maar als zij dan zo voor groen zijn, waarom poseren zij dan in vredesnaam voor bosschages zonder één enkel inspirerend groen blaadje eraan?  Nee, ook in Duitsland valt het kiezen warempel niet mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten