vrijdag 23 mei 2014

op de koffie

Een koekje van eigen deeg verkopen ze in Venlo. In een café dat dan ook De Alde Mert heet. Toeristen uit heel Europa durven zich daar weer te vertonen, nu W.'s boze plannetje met hun continent in duigen is gevallen. Hij was nog zo van plan .een aardverschuiving te bewerkstelligen. 

Maar het bleef heel lang stil, aan de zwarte overkant, gisteravond, toen hij in plaats van winst een nederlaag moest slikken, de derde al op rij. Er was echt even tijd nodig voor herstel, voordat hij (of waren het de paladijnen met wie hij nog op goede voet staat, nu ook al onmin met adjunct Bosma over een ongewenst boek) een goed excuus had bedacht. 

Het kwam neer op een bewijs uit het ongerijmde. Het thuisblijven van Henk en Ingrid was volgens de PVV juist het bewijs dat Nederland niet voor maar tegen Europa is. Jammer alleen, dat daarme nog niet verklaard wordt waarom de opkomst licht hoger was en er desondanks  minder op W. gestemd is dan de vorige keer. Terwijl de inzet juist vanaf de raadsverkiezingen  was een ondubbelzinnig anti signaal te organiseren. 

Mislukt. Wat heerlijk voor mijn humeur. En mijn kandidaat komt er in, dus wat wil ik meer? Dat W. met voorkeurstemmen gekozen blijkt en besluit zijn rechtse strijd nu in Brussel en Straatsburg te gaan voortzetten, want in Nederland wordt het toch niks meer. Dan maar in het Europees parlement. Kan hij in de fractie naast Jean-Marie le Pen zitten. Als ze de presentiegelden tenminste ook nog willen komen ophalen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten