donderdag 15 mei 2014

survivallen

Een slingeraap heeft lange armen nodig. Deze lijkt er een, die er zelfs nog vier ledematen bij heeft genomen. Zeg niet dat beesten niet slim zijn! 

Zoals gebruikelijk levert een bezoek aan de dierentuin altijd weer nieuwe inzichten op. Deze keer observeerden we een moederaap, die haar kind ervaring liet opdoen met het survivalcircuit dat de oppassers in de buitenruimte hadden aangelegd. Ik moest flink inzoomen, want de klauterpartij speelde zich op grote hoogte af.  Griezelen en bewonderen, en jaloers zijn.

Vannacht zag ik op de BBC het filmpje van het jongetje op de driewieler, dat aangevallen werd door een snerthond die hem in triomf van zijn fietsje sleurde en wilde wegslepen. Opeens spoot uit het niets een stevige kat in kamikazemodus op de hond af, en gaf hem met zijn hele woedende poezenlijf iets wat je het beste kan omschrijven als de totale kopstoot. Hond geheel van zijn stuk gebracht nam de vlucht, poes had gewonnen en het jongetje was gered.

Zeg niet dat dieren geen gevoel hebben, al zou het natuurlijk heel goed kunnen dat de poes het niet zielig vond voor het kind, maar fijn voor zichzelf dat hij eens even een robbertje kon vechten. Filmpje wordt een YouTube succes, hoe dan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten