dinsdag 13 mei 2014

bleek

Nee, het gaat niet meer zo goed met de peilingen van de partij die in ons huis nog maar de helft van haar leden over heeft. Op tien staat ze nu, als er Kamerverkiezingen zouden worden gehouden. 

Al bijna weggespoeld, verbleekt, geen wervingskracht meer. Triest, het politieke instinct heeft de socialen ook al in de steek gelaten in de kwestie van het kinderpardon. Voorman Samsom houdt zich vast aan de toezegging van Teeven dat hij ruimhartig zal kijken naar schrijnende gevallen. Wat natuurlijk geen enkele garantie geeft voor de toekomst. Tegen de protesterende burgemeesters heeft de staatsstecretaris gezegd dat ze maar moeten komen met gegevens over de gevallen die gedupeerd worden omdat ze niet bij het rijk geregistreerd stonden. 

Daar zou ik geen enkel vertrouwen in hebben. Als je te bedonderd bent om je ongelijk te bekennen en de regels aan te passen, ben je vast ook te eigenwijs om een ruim hart te hebben. 

Bijna tweederde van het electoraat vindt dat de PvdA behoort te breken om dit punt. Een beter advies dan dat van pappen en nathouden, met als resultaat dat de man blijft zitten die deals sluit met criminelen, asielzoekers zelfmoord laat plegen. personeel ontslaat, en kinderen weg wil hebben naar landen waarin ze niet geboren zijn en zeker als meisje niet veilig. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten