woensdag 21 mei 2014

doodschop

Dus SP en D 66 willen niet meedoen aan een onevenwichtig debat. Dat is weer even schrikken, vanmorgen. 

Het is de reden om af te zeggen voor het televisieprogramma vanavond, de opmaat voor de verkiezingen. Ja, want de minister van Financiën is er ook voor uitgenodigd, moet u weten.  En die is van de PvdA. Dat is niet eerlijk. Dus komen ze zelf toch maar liever niet.

Mijn klomp is gebroken, dat snapt u natuurlijk. Kunnen die twee geen twéé leden van de PvdA aan, dan? Want voor de avond waren vanzelfsprekend alle lijsttrekkers (nou ja, in het hanteerbre dan) uitgenodigd. Daar zit, het is waar, ook nog een PvdA-er tussen. Roemer en Pechtold willen daar Dijsselbloem niet ook nog eens bij hebben, al is hij dan voorzitter van de Eurogroep van ministers die over de centen gaan. 

De spijbelaars kunnen vanavond wat anders gaan doen. Samen een vorkje prikken, bijvoorbeeld, hopend op toenadering voor komende coalitieonderhandelingen. Er gonst immers rond dat Samsom gaat opstappen na nog een electoraal bloedbad. Dan valt het kabinet.


Mag ik het ondertussen wel vreemd vinden dat het klaarblijkelijk de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer zijn, die hun zegje hadden mogen zeggen maar nu niet meer willen.  Het gaat nu toch om de Europese verkiezingen, met hun eigen lijsttrekkers? Waar bemoeien die Pechtold en Roemer zich mee. Ik kan het niet anders uitleggen dan dat zij eendrachtig besloten hebben de PvdA helemaal dood te trappen, nu het nog kan. Dapper jongetjes, vechtend op het schoolplein. Het type dat in actie komt als de underdog al murw geslagen op de grond ligt.

Nou ja, die partijen kan ik dus ook schrappen van mijn lijstje. Witteman trouwens ook, die niet gaat stemmen omdat hij betere kandidaten had gewild. Wat een armoedige arrogantie.

Toch nog een opluchting: de journalistiek gaat over de inhoud van het programma, niet de politici, zegt de hoofdredacteur ijzerenheinig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten