vrijdag 31 oktober 2014

troost in Veenendaal


Maar de echte natuur ligt niet alleen in Amsterdam op straat. Ook Veenendaal kan er wat van Lang heb ik in mijn jeugd gewoond aan de Haagse kade die naar deze plaats in Gelderland is vernoemd. Hoog tijd dus om er eens een kijkje te gaan nemen. Recent kwam het er van.

Het werd duidelijk dat in dit plaatsje ook de kunst op straat ligt. Nog een wonder dat we die vonden, want ons zicht op mogelijk stadsschoon werd.lelijk gedwarsboomd door alle winkelketens die van heinde en verre waren gekomen om de mensen die hun leven in Veenendaal moeten slijten toch genoeg vertier te bieden. Xenos, Zeeman, Hema, C & A, het Kruidvat,  ja wie al niet was er neergestreken met eigen verkooppunten. 


En dan toch opeens treffen wij een soort monument op poten van staal aan, iets weghebbend van een moskee. Zomaar, midden in een zijstraat. Het bouwsel wordt omringd door een kudde van stenen schapen, met metalen kop en poten. Jammer wel, dat uitgerekend deze winkelstraat compleet uit de gratie is bij het winkelend publiek. Er lopen kippen noch kraaien. Behalve wij, dan. 


Gelukkig hebben ze in Veenendaal  wel een goede kroeg, met alleen al zes soorten herfstbok op tap. We kwamen weer helemaal bij, ik dankzij de Bronckhorster variant. "Troost!" zoals onze kleinzoon altijd zegt als er ook maar even met een glaasje ergens over te klinken valt. We hadden het nodig, deze keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten