dinsdag 28 oktober 2014

ZZP-bashing

Die gekke regering van ons! Nog pas gisteren joeg zij de VVD-fractie op de kast, door het lease-rijden aan te pakken. Als ik de uitleg van Wiebes, de staatssecretaris, goed snapte gaan ook de bezitters van elektrische auto's naar 25 % bijtelling, en is dat om de doelstellingen van het energie-akkoord te halen. Want de subsidiëring van de eko-auto's was te succesvol. De nek omdraaien, dus. Als er minder wordt gereden is er minder vervuiling. De auto-partij verkeert in blinde paniek.

 Vandaag zijn het de ZZP-ers, die er van langs krijgen. Oók veel te succesvol, als je vindt dat je de achthonderdduizend mensen zo kunt noemen die in deze crisis ontslag moesten verwerken en om er niet helemaal onderdoor te gaan maar als zelfstandige-zonder-personeel zijn doorgegaan. Sappelen, weinig opdrachten, nauwelijks mogelijkheden voor verzekeringen tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid, laat staan voor sparen voor een oudedagsvoorziening. 

Zij blijken zo nóg te duur voor het rijk. Dat zit niet bij de pakken neer. Die zelfstandigenaftrek als belastingvoordeeltje moet er dus maar af. En ook de startersaftrek natuurlijk. En de winstvrijstelling voor het midden- en kleinbedrijf kan ook wel afgeschaft worden. Een fris ideetje om de ZZP-ers totaal te ontmoedigen is bureaucratisch van aard. Je moet het gewoon voor werkgevers lastiger makn om ZZP-ers in te huren. Een beetje administratieve rompslomp helpt perfekt. Voer de Beschikking geen Loonheffingen in, als opvolger van de op teveel verzet gestuite Verklaring Arbeidsrelatie.Zo drijf je je slachtoffers tot opperste wanhoop. En een lease-auto, al of niet elektrisch, was er voor deze groep al helemaal niet bij. Hoe zou het hun kinderen vergaan? Tiktijd hoopt op een kinderen-van-ZZPers-partij.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten