maandag 13 oktober 2014

hou het hoofd koel

Maandag mag dan Wasdag zijn, vandaag worden we bang gemaakt met nog ernstiger huishoudelijk onheil. Van de meeste Nederlanders is de koelkast ernstig "over de datum".

Net als vrijwel iedereen kopen wij pas een nieuwe vriezer als de  dienstdoende het begeeft. Maar dat is dus fout, helemaal fout, als we de koelkastenindustrie goed begrijpen. Wel honderd euro per jaar zuiniger zijn de nieuwste kasten, je oude kan je dus maar beter net als je auto bijtijds inruilen,

 Wonderlijk genoeg zijn ze vandaag ook uit op ons restafval, in geval van onverhoopt overlijden. Te oud, teveel gerookt? Allemaal geen bezwaar, er valt in de donortransplantatiewereld nog best wat van de overblijfsels te maken. Vel, hoornvlies, hart en/of longen, van alles kan hergebruikt worden. Ze gaan er een hele week om zeuren.


"Ja" moet je dus zeggen tegen opname in het donorregister. al mag "nee" als het dan echt moet ook wel, wnneer je hoe dan ook niet mee wilt doen. Gehoopt wordt dat na vandaag de helft van de bevolking tot de groep van potentiële donoren is bekeerd. De trukendoos van een stoet reclame- en pr-bureaus gaat open. Zij verdienen er lekker aan. Kregen wij er voor onze moeite maar een koelkast bij. Altijd handig immers voor het koelhouden van de onderdelen.

Maar anders is er nog één werkelijk duurzame oplossing: de ijskelder of desnoods, bovengronds, de iglo. Echt niet over de datum, hoor  Laat u toch niks wijsmaken. Op de foto: klimaatbestendige koelunit in het Brabantse Roosendaal bij milieubewust (fiets!) jong gezin..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten