dinsdag 21 oktober 2014

somber weertje vandaag

Pokkeweer brengt ons deze middag ondergonds in wat heet Arnhems grootste winkel. Maar daar werden we sjagrijnig van. Geen zonnestraaltje, geen windvlaag, geen druppel regen, en alleen maar filialen van landelijke ketens. Alweer lukte het ons niet om dit winkelcentrum te doorgronden. Liever vluchtten we er weg.

Zo belandden we in een wip in Deventer, waar het noodweer zich beperkte tot één flinke plensbui. Wonderlijk fenomeen: de middenstanders hadden kennelijk afgesproken hun klanten te ondervragen over hun herkomst. Wij waren heus niet de enige aan wie wij hoorden vragen of we van hier (van daar dus) waren. Was je van buiten Deventer, dan kon je rekenen op ernstig medeleven. Het was wat, zo'n natte dag. Fijn dat je dan even kon schuilen en opwarmen. Binnen toch beter dan buiten.

Een echt evenement was er vandaag ook jammer genoeg niet in Deventer, dan was je beter af in juli, met Op Stelten, of in augustus, met de Boekenmarkt, of in December, met het Dickensfestival. Maar hier, de winkelgids met daarin de plattegrond: Deventer loop je in anderhalf uur rond en er is een middeleeuws deel en een wat nieuwer, en het patroon van de voormalige grachten  is leuk. Ons vielen juist de talrijke knusse winkeltjes op, maar dit terzijde. Toen we op het punt stonden de reis naar Arnhem maar weer te aanvaarden, kregen we het bericht door dat Avro-humorist Seth Gaaikema er op deze dag de brui aan gegeven had. Opnieuw barstte de hemel in snikken uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten