zondag 5 oktober 2014

boze Belgen

Vijftienduizend boze Belgen, dit weekeinde. Onze normaal gesproken zo gemoedelijke zuiderburen hebben de pest in gehad. Hadden ze een kaartje bemachtigd, dachten ze op zaterdag of zondag de unieke oversteek in Antwerpen per pontonbrug over de Schelde te kunnen maken, maar ging dat mooi aan hun neus voorbij. 

Arnhem herdacht oorlogbrug ook met ponton
Een misrekening van de organisatie, zo bleek. De Belgen die wel hadden mogen beginnen aan hun voettocht over de oeverbinding die zeventig jaar na de oorlog  nog eens was neergelegd, maakten helemaal geen haast en besloten van elk moment te genieten. Daardoor kregen de anderen geen kans, waar tegenover stond dat ze goed op tv kwamen om hun verontwaardiging te uiten. 

Ook een manier om in het nieuws te komen is bedacht in een liedje van Björk, in praktijk gebracht door de Britse fotografe Gelder. Gelderland heeft mooie streken, propageert onze regio zichzelf in alle media. Van Gelder kan je dat ook zeggen. Zij trad met zichzelf in het huwelijk. Lekker pûh! Ik denk niet dat de Belgen daar kwaad over zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten