zaterdag 30 april 2022

grensoverschrijdend

Terwijl vanuit Moskou met tactische kernwapens grensoverschrijdend gedreigd wordt als het westen niet subiet stopt met partijtrekken voor Oekraïne, ligt Nederland al drie dagen tobberig wakker van jengelkind Johan Derksen.
Die heeft het een jeugdzonde genoemd dat hij als 25-jarige vlerk een laveloze, daardoor zelfs bewusteloze, vrouw verkrachtte; niet eens met zijn eigen lul, maar met een kaars. En hulp van wat vrienden. Ach ja, het waren nu eenmaal de jaren zeventig. Toen waren we niet zo preuts als tegenwoordig. Na de misdaad was hij er lafhartig vandoor gegaan. Met deze vriendschap werd het toch niks meer.
Nederland ontplofte, vooral omdat aan de talkshowtafel smakelijk door andere mannen werd gelachen om deze snaakse bekentenis. Snapten ze dan niet dat hier grenzen verregaand waren overschreden? En wat dit betekende, een ferme trap na voor de vrouw in kwestie. net als voor alle andere slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag.
Derksen haastte zich om - nee, denk dat maar niet. Geen excuses. Alleen een bijgevijlde versie. De hypocrisie droop er van af. De kaars was niet IN de vrouw gestopt, dat hadden we verkeerd begrepen, hij was met sokkel en al tussen haar benen gezet, gewoon rechtop naar de hemel wijzend.
De conclusie die Derksen na alle ophef trok, was dat hij maar beter kon stoppen met zijn deelname aan de kroegpraatshow. Verontschuldigingen voor een misdrijf waarvoor hij na vijftig jaar niet meer vervolgd kan worden zouden we hem hoe dan ook niet horen maken. De twee overblijvende presentatoren stopten er toen ook maar mee. Het vervangende programma heet "Het Roer Moet Om". Te hoog gegrepen voor de man die op zijn 25-ste nog puber was en dat tot op heden, nu hij 73 is, is gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten