zondag 1 mei 2022

vluchten kan niet meer

De vliegangst is volledig op de vlucht gegaan en zodoende is het druk op Schiphol. Eindelijk weer eens lekker ver weg, het mag, het kan weer. Maar de harde werkelijkheid is: het kan niet, het lukt niet. Gisteren al, en vandaag weer.
Tientallen vliegtuigen moesten door de te grote toeloop worden gecancelled. Uitwijken naar Zestienhoven hielp nauwelijks. Het cancellen is in Coronatijd een populair tijdverdrijf geworden, maar dan met mensen als de lijdende voorwerpen. Johan Derksen kan er over meepraten, bedoel ik maar. De verontwaardiging over het niet de lucht in kunnen gaan was immens.
Banenmotor Schiphol komt personeel te kort, en daarom loopt het volledig spaak op de luchthaven. Te weinig mensen om passagiers in te klaren, te weinig koffergooiers om de bagage met de vereiste spoed te kunnen afhandelen. Voor net een tientje per uur melden te weinig vrijwillige moderne slaven zich aan. Zeker iets om bij stil te staan, nu het toevallig net weer de "Eerste van Mei" is.
Schiphol is te groot geworden, en dat is waarvoor milieubewustere types al een tijdje bloedserieus hadden gewaarschuwd. De ramp is nu zelfs zo ernstig, dat je met het vliegtuig naar Parijs moet omdat er geen plaats meer is in de treinen. Die zitten namelijk vol met mensen die niet konden vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten