donderdag 14 april 2022

donkere vermoedens

Er komt weinig terecht van fraude in de zorg.
Dat meldt Teletekst. Wij Nederlanders weten wel beter. Rutte pretendeert al een kabinet of drie hard op te treden tegen alle veronderstelde en vastgestelde misbruik door bijvoorbeeld Bulgaren, mensen met verdachte achternamen, ouders met kindertoeslagen, bijstandstrekkers, mindervaliden, kunstenaars en alle anderen die gemeenschapsgeld kosten. Dat moet toch betekenen dat het met die fraude wel snor zit. Overal. Vast ook in de zorg, ik geloof het ongezien.
Werk genoeg, ja zelfs de handen vol aan alleen al het weer rechtbreien van alle misstappen die de overheid in de bestrijding van al die fraude zelf begaan heeft. Dáár komt nou dus daadwerkelijk niets van terecht. Behalve als het doel zou zijn de overheid nog zwarter dan zwart te maken. Met zwartlakken en tot in het oneindelige talmen met openbaarmaking van bewijsstukken over het eigen falen lukt het al best aardig.
Nog even, dan zal blijken dat de Russen ook deze ondermijning van onze samenleving op hun geweten hebben. Of is het gewoon de VVD? De partij van de sjoemelaars? We doen ze onrecht. Luchtvaart en bouwsector kunnen er altijd terecht voor het meeëten uit de staatsruif.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten