donderdag 7 april 2022

er gloeiend bij

Goed nieuws vandaag: de politie laat weten dat ze de gaatjesboorder heeft aangehouden. Honderd aangiften waren er al binnengekomen. Ook die van ons zit daarbij. Die was van nog geen maand geleden.
Gelukkig hadden we toen corona, en mijn huisdeler ging maar eens extra vroeg naar bed. Koud, snotterig, meer was het eigenlijk niet. In het verbaal staat daardoor dat aangever het geluid van een fretboortje hoorde (formaat rattenstaart gezien het gat).
Iemand bezig in de deur van het balkon naast de slaapkamer. Kwart over zeven, net donker. Ook werd genoteerd dat aangever daarna behulpzaam de deur opende, om de uiteindelijk onbeantwoord gebleven vraag te kunnen stellen: "Wat bent U in godsnaam aan het doen?!!".
De insluiper, in verantwoord zwart pak, zelfs met Andy Cap-cap, vluchtte weg via schuur en schutting. De buurt-app vond het verstandig, aangifte te laten doen. Per slot van rekening had de inbreker een paar maanden eerder, en succesvoller, ook al toegeslagen bij de buurvrouw en elders in Noord.
Ook de politie was geïnteresseerd en kwam meteen. "Voortaan altijd eerst ons bellen. En morgen komen we nog sporenonderzoek doen, verwachten we." Wat ook daadwerkelijk gebeurde. De brief dat verder onderzoek onnuttig leek, hebben we ook alweer een weekje in huis.
Zelfs de politie jokt wel eens. En het mindere nieuws van vandaag: minister Hugo de Jonge hoeft niet weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten