vrijdag 15 augustus 2014

weer aan het werk

Gisteravond heeft burgemeester Van Aartsen van Den Haag zich moeten verdedigen tegen een motie van wantrouwen, omdat hij met vakantie was terwijl in De Schilderswijk ("Ut" noemen ze die daar) gedemonstreerd en gereld werd. Dat mocht hij niet, van de wakkere politici (vooral in kringen van de PVV te vinden) die eisen dat een burgervader lijfelijk aanwezig is als het in zijn stad uit de hand dreigt te lopen. 

Een onmenselijke eis natuurlijk, ook bestuurders moeten wel eens uitrusten. Nog daar gelaten dat deze man kon stellen dat hij met de moderne communicatiemiddelen die hem ter bschikking stonden van minuut tot minuut op de hoogte was gehouden. En dat raddraaiers zo nodig wel degelijk waren opgepakt. Niks aan de hand dus, reden waarom hij nu had besloten voorlopig geen enkele demonstratie meer in de Schilderswijk toe te staan.
Even slikken voor hem als overtuigd liberaal, die het zo goed meent met de vrijheid van meningsuiting. 

Trouw vroeg van de week aandacht voor nog een andere veelgeplaagde politicus, in de cartoon Anton Dingeman van Pieter van Geenen. De vakantie is bijna voorbij, was deze keer zijn thema.

 Schitterend, zoals hij de verguisde Diederik Samsom situeerde op een onbewoond eiland, kennelijk ook een beetje op vakantie maar dan in een ernstige vorm van luwte.
Mou ja, zelf voor de PvdA (Timmerman!) kruipen de peilingen weer wat omhoog.

Ook een veeg uit de pan voor Pechthold, zich preparerend op het nieuwe politieke seizoen.

Nog een paar weken, dan expireert ons abonnement op de krant, maar zullen we Dingeman echt kunnen missen, nu hij weer beter bezorgd wordt? We vragen het ons oprecht en bezorgd af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten