zaterdag 30 augustus 2014

leuk en lekker

Kuieren door Deventer is ook leuk, als er geen boekenmarkt is. Zelfs valt er dan meer van de stad te zien, niet schuilgaand achter de werkelijk massale stapels drukwerk, ingenaaid of ingebonden, die er op 4 augustus voor de liefhebbers van lezen te koop worden aangeboden. 

Ditmaal ontdekten we de winkel die in het seizoen 2012/2013 de leukste van Deventer was, en het gezelligst in de daaropvolgende periode. 

Zo ziet dat er uit:


En wie er binnengaat treft een wonderlijke verzameling aan van snuisterijen en hebbedingetjes. Ook op internet te bezichtigen, de winkelruimte laat niet toe de hele voorraad uit te stallen. Wie aan de net weer gedistribueerde IKEA-catalogus niet genoeg heeft kan op deze site zijn hart ophalen. Wij kregen een kaartje mee van Masterpieces, van Bijzonder tot Uniek. 

Als u in levenden lijve door de Deventer Nieuwstraat loopt mag u uzelf een paar panden verderop belonen met een bezoekje aan Vlinder, waar ze broodjes en koffie verstrekken maar u ook kunnen helpen aan de lekkerste kaneelcake, van bakker Nollen, die onze kleinkinderen ooit geproefd hebben.  Hun ouders vonden het geen goed plan er hun overblijftrommeltje mee te vullen, dat vonden ze wel jammer. 
Hopelijk krijgt u net als wij een voorproefje bij uw koffie gepresenteerd.  Dan weet u wat we bedoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten