donderdag 14 augustus 2014

geen toegang

Neef heeft ons nog een foto opgestuurd van wat hem in het afgelopen weekeinde opgevallen was in Sonsbeek. Sluit prima aan bij het thema over de gastvrijheid in Arnhem. Zijn oog viel op dit bord bij de ingang aan de Zijpendaalseweg:
 
De hoofdmededeling is dat je een zone binnenkomt waarbinnen niet geparkeerd kan worden. Nog tot daar aan toe dat hier sprake is van een hernieuwde waarschuwing, toch altijd goed om te beseffen.

Het eerste onderbord bevat een cryptische, de lachlust al wakker makende melding dat er in het park een Chinees per auto bereikbaar is.

Maar dan volgen de spelregels voor Sonsbeek op het tweede en kleinste onderbord, voor wie niet te voet is werkelijk niet waar te nemen. Je mag vrij wandelen over wegen en paden, is regel een. Dat is fijn natuurlijk. Maar o  schrik: volgens regel twee blijkt gemotoriseerd vervoer gewoon niet toegestaan. Dat is al een lelijke streep door de rekening van de argeloze bezoeker. Maar de echte uitsmijter is regel drie. : "Overigens Verboden Toegang", verordonneert die. Hier mag dus niemand komen, snppen we eindelijk. Arnhemse gastvrijheid met recht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten