vrijdag 29 augustus 2014

de lijn getrokken

De wegwerkzaamheden voor onze deur blijven verrassen. Gisteravond bleken we er een baksteenkleurig fietsstook bijgekregen te hebben. En zelfs de belijning was al aangebracht. Maar wat dan weer verbaast, is dat aan de overkant nu ook belijning de fietsstrookmarkeert, maar dat die daar gewoon zwart gebleven is. 

Nu is het afwachten. Is de lijn nu alweer te vroeg getrokken, en komt dat rood alsnog? Of heeft de fietser alleen bergopwaarts recht op een volgens de regelen der verkeersveiligheidskunst uitgevoerde mooie rode strook? Natuurlijk zal Tiktijd de kwestie nauwgezet blijven volgen. 

Aan onze kant ligt weliswaar een tweede streepjeslijn, maar die duidt de reep aan, die weer van de strook afgesneden zal worden. Dit om een goot te kunnen aanbrengen met vrije uitstroom in de rioolputten, die nu nog hal diht zitten met een surplus aan asfalt. Denken we.

In elk geval kunnen we nu al melden, dat de buren hun wens verhoord hebben gezien. Zij hadden met een regenbestendig bordje in het zand de wegwerkers nederig verzocht het parkeervak wat langer te maken, zodat er een extra auto gestald zou kunnen worden. Na een paar dagen was het bordje verdwenen, en uit niets bleek dat je op deze manier inspraak kon hebben in de vormgeving van je straat. Zo helemaal zonder inspraakrondes en avondvergaderingen. Maar het gaat lukken. Jammer weliswaar, dat ik nu nooit zal weten of de krokussen  die dit jaar te lijden hebben gehad van het aannemersbusje waarmee de vader/schoonvader van onze nieuwe buren hun huis kwam opknappen, die doortastndheid overleefd hebben. Hun plaats wordt ingenomen door Waalsteentjes, als de Arnhemse Openbare Werken die tenminste nog ergens op de kop kunnen tikken. Voorlppig ligt er nog een gapend gat  open. 

Auto's op doorreis mogen dit weekeinde over het verse asfalt voorbijrazen. Zelf zijn we nog aangewezen op parkeren aan de overkant. Ging trouwens best, hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten