vrijdag 6 mei 2022

neerslachtige berichten

Op 1 april nog sneeuw. En nu snakt de natuur naar regen. Maar helemaal ongevaarlijk is natte neerslag nou ook weer niet. De verkiezingen in Engeland van vandaag zijn niet landelijk, maar wel her en der een afdroogpartij voor de Conservatieven geworden.
Bijna vijfhonderd zetels raakten ze in totaal kwijt. Krimp met een-derde. De voorstanders van afsplitsing en dus het uiteenvallen van het Verenigd Koninkrijk deden het juist opvallend goed. In Schotland verstevigde Nicola Sturgeon haar positie. Noord-Ierland maakte Sinn-Fein voor het eerst de grootste partij. Van de regen in de D(r)UP. De Unionisten gaan de machtswisseling saboteren, zoveel is wel duidelijk. Ze hielpen destijds Theresa May aan genoeg stemmen om de Brexit in te leiden. Drie leden in het Lagerhuis, net genoeg voor de ramp die het United Kingdom nu treft.
Labour veroverde, dat was wel opvallend, Westminster. De partijgenoten van Boris, die daar woont en zijn werkplek heeft, troosten zich met de gedachte dat de uitslag nog veel desastreuzer had kunnen uitpakken.
De Queen ondertussen maakte bekend dat ze haar jubileum van 70 jaar toegewijd vorstin zijn gaat afsluiten met een balkonscene zonder de veelbesproken familieleden Andrew en Harry, haar zoon en kleinzoon.
Nederland wordt vandaag opgeschrikt door het verlies van een zus. Dé zus. Sis, van "Hier zijn de Van Rossems", het tv-programma rond hun stedentrips met, vanuit ieders eigen deskundigheid, hun commentaren op historie, architectuur en kunstgeschiedenis. Zij wilde opvoeden, dus dat er ook door Maarten en Vincent opgelet werd. Sis is niet meer hier, door een val, op haar 77-ste verjaardag. Nu kunnen de broertjes echt niet en nooit meer niet luisteren naar haar zo karakteristieke nogal neerslachtige inbreng.
Stacaravan met artistieke erker in de beeldentuin van museum Kröller-Müller

Geen opmerkingen:

Een reactie posten