donderdag 13 november 2014

unieke akoestiek

Dat kan je net zo goed thuis doen. Port drinken en een half pakje sigaretten roken. Nee, als je muzikant bent moet je serieus bezig zijn op de repetities. En op de hoogte zijn van de optredens. die trouwens veel te vaak gratis zijn. Je kent mijn ambities.

Heerlijk is het, de uitvinding van het mobieltje. Je wordt - ook geheel zonder kosten - deelgenoot gemaakt van heel wat intieme informatie.Onderweg naar de trein, zoals in dit geval terwijl we samen oplopen naar het station. We probeerden nog bij te dragen aan de privacy door zelf maar even een omweggetje  te nemen, maar toen we bij de ingang aankwamen bleek de gedreven monoloog nog steeds of alweer over het drinken van port te gaan.

Ook in de trein zat menigeen voor zich uit te mompelen, en konden wij vermoeden dat niet alleen in de muziek maar ook in het bedrijfsleven niet alles koek en ei was. Groepssessies werden geƫvalueerd, personeelsingrepen voorgesteld, presentaties voorbereid, offertes doorgenomen. We namen er geduldig kennis van.

Op de terugweg was alles anders, toen waren het de supporters van het Nederlandse voetbalelftal die de nederlaag tegen Mexico en hun pittige vertraging aan het bespreken waren. Bij Breukelen was een overval tot op het perron uitgevochten met vuurwapens, reden waarom de spoorverbindingen een tijdlang stil waren gelegd.


Zelf hoefden wij slechts naar Utrecht. In Tivoli, unieke akoestiek, werd Porgy en Bess voor ons uitgevoerd door het Philips orkest, met koor en solisten. Het was onze ontberingen ten volle waard. Laatste bus weg, maar met iets meer dan een half uurtje lopen kwamen we toch thuis. Het telefonerend publiek  was al gaan slapen.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten