dinsdag 18 november 2014

mooi blauw

Wat een goed nieuws vandaag. De eerste auto op waterstof is nu voor de gewone mens beschikbaar. De revolutie staat voor de deur. Want dankzij de kometen is er voldoende water op aarde gevallen om het leven mogelijk te maken, en nu dus ook in de auto nog een tijdje voort te kunnen zetten.

Bijkomend gunstig is dat Toyota het bewuste autoconcern is, dat na twintig jaar knutselen nu zo ver is dat ze het eerste exemplaar in prachtig blauw hebben kunnen presenteren. Ze waren er dus al mee bezig toen we onze Yaris Verso van ze kochten, die we geweldig vinden maar zij niet, althans al na een paar jaar kregen we bericht dat de Verso 'helaas' uit produktie ging. Stom, stom, stom! Nu rijden we hem maar op, en dat lukt dit hele millennium al heel aardig.



Onlangs nog probeerden de lui van Toyota ons aan de haak te slaan. Opeens toonden ze zichzelf weer en nog wel zéér GEÏNTERESSEERD in ons oma-Duck karretje. Ja, om in te ruilen natuurlijk, daar hadden ze wel oren naar. We zijn er niet ingetrapt, zo oud en wijs zijn we wel. 

Maar nu? Een waterstof auto? Dat zou toch wel wat zijn, mensen. Actieradius 500 kilometer, en hartstikke goed voor het milieu. Niet voor de portemonnee, daarentegen. Hij moet in zijn eenvoudigste uitvoering  65.000 euro kosten, schijnt het. Nog maar even doorsparen, en hopen dat onze Yaris nog een paar jaar door de APK-keuring komt. Wat ook al zo handig is: omdat in Nederland voorlopig voor het bijvullen met waterstofgas maar één tappunt staa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten