maandag 24 november 2014

pakjeseconomie

Uit ArgentiniĆ« het goede bericht, voor anderen dan dwaze moeders, dat oud- (of blijf je dat altijd?) juntaminister Zorreguieta een polowedstrijd heeft bezocht. In een rolstoel weliswaar, maar de media hadden hem een paar dagen geleden nog hartstikke overleden-aan-leukemie verklaard. 

Dat was nieuws dat prompt tot ons kwam in De Wereld Draait Door, en werd er even later later ook weer in herroepen. De vader van onze huidige koningin was maar een paar minuten dood, en is nu alweer fit genoeg voor een sportmanifestatie in Buenos Aires. Gezonde Luchten, met recht. Kan zijn dochter hem gewoon blijven opzoeken, zoals ze in het weekend ervoor nog gedaan had.

Maxima woont niet gemakkelijk dicht bij haar ouders. Als ze - zelfs koninklijke - mantelzorg willverlenen, moet ze per vliegtuig over komen en daar zou dan weer schande over gesproken worden door het volk. Betalen we daar belasting voor?

Vanmorgen wil de radio juist weten - een onderwerpje zo meteen in het parlement - of wij gewone mensen er nog meer asfalt bij willen. Dan lossen we (gelooft de minister van VVD-verkeer) de files op en hoeven we minder lang onderweg te zijn naar onze eigen mantelzorgbehoeftigen. Heel toevallig publiceert de asfaltlobby vandaag zijn jaarlijkse onderzoek naar hoe duur files zijn. Heel duur natuurlijk, dat laat zich begrijpen.

Ach, luisterden we maar niet naar de vrachtwagenchauffeur die zijn gezondheid door 's nachts te gaan rijden wil gaan opofferen. En snapten we maar het gelijk van de mevrouw die vindt dat er zo langzamerhand al genoeg moois onder asfalt is verdwenen, en dat we moeten ophouden met het zinloos heen en weer transporteren van nutteloze rotzooi, omdat dat heus niet zo goed is voor onze economie als ons is wijsgemaakt. Zij weet beter, en de minister pas als ze grootmoeder is geworden.
 
We kunnen hoop hebben. Nu storten de koopavonden al in, niemand durft meer over straat als het donker is geworden. Quality time voor kinderen en ouders keert terug voor de winkeliers, een etra avondje vrij. We zijn onderweg maar dan door thuis te blijvn naar een jaarronde pakjeseconomie. Alleen de bezorgers van onze internet-bestellingen hoeven dan nog de weg op. Op die paar mantelzorgers na dan. Gaat evengoed een hele hoop overbodig geworden wegdek schelen. En auto's.Die kunnen mooi naar het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten