dinsdag 25 november 2014

onze buren op tv

Altijd makkelijk, je buren op tv te zien. Scheelt weer een loopje. Gisteravond overkwam het ons weer eens, toen we bij "Pauw" de rechtskundige herkenden, die een paar huizen verderop woont. Nu was hij naar de landelijke tv overgekomen om de kijkers uit te leggen waarom voolkswoede een lynchpartij zou eisen en de rechter niet meer dan een paar uurtjes taakstraf oplegt. Ook al ben je Pool en heb je twee grootouders en hun kleindochter van twee doodgereden door de macht over het stuur te verliezen. Of je te hard reed was dan misschien wel aannemelijk, maar is niet bewezen. Dat de gefrustreerde vader na deze uitspraak een stoel naar de rechter smeet viel wel een beetje te begrijpen.













Ideetje:
weezitsbankjes smijten 
een stuk minder gemakkelijk.




We vielen wat laat in de uitzending, maar hebben inmiddels uit de krant geleerd dat onze Peter een dubbelganger met een andere naam moet hebben, die als "raadsheer" Erik ten tonele werd gevoerd. Probeer nooit bij het spellen van je naam de productieassistentie te helpen, want voor je het weet heet je in de ondertiteling "Marie-Janne", waar je ouders lang geleden nog gewoon Marianne hadden bedoeld.

De als advocaat aan het woord gelaten buurman is ondertussen in het echte leven wel degelijk zelf rechter, en weet dus alles van het vellen van vonnissen. Om Boer Koekoek hier te citeren:"Bewijzn moemn hewwn". En die waren er niet.

Vandaag dan ook nog de dreigende sluiting voor ziekenhuis Sionsberg in Dokkum. Dat kennen we ook al van een overbuur. Zij verliet ons buurtje om er directrice te worden. En kwam aldus ook op tv, toen het er nog goed ging. Een andere buurvrouw haalde niet vel later het scherm met haar relatietherapie. Op de keper beschouwd best een hoog percentage van tv-personlity's. Zou hetkomen doordat er zoveel mediagenieke personen naast ons wonen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten