vrijdag 17 juni 2022

heet

Vrijdag is traditioneel de slotetappe van de Avondvierdaagse. Dit jaar was het ook de heetste van de vier. Ook in Zierikzee.
We hadden zelf de dag ervóór besteed aan, zoals voorgenomen, het in vivo bekijken van de creaties van Bert Frijns. In het stadhuismuseum kregen we een I-pad mee om onze weg te kunnen vinden. Hier en daar stond ook wat kleiner werk ondergedoken in de vitrines met de historische collectie. Maar het klopte: de manshoge objecten van Frijns op de zolderverdieping onder de indrukwekkende dakspanten kwamen juist in deze omgeving helemaal tot hun recht. Concentrische "vazen", transparant, of van melkglas met groen of blauw kleurzweem. Gemaakt in een techniek waarbij vlakglas in een oven vloeibaar wordend vorm krijgt. Ook heet werk, lijkt ons.
Daarna bestelden we mossels op een terras bij de markt. We kregen bezoek van de vliegen die zich normaliter moeten voeden met het wier in de haven, maar die de schelpdieren eigenlijk zelf ook veel lekkerder vinden. De Action heeft als je niet wilt delen een nuttig wentelwiekje in de aanbieding waarmee je ze kan wegwimpelen. De voorraad batterijtjes is nog lang niet uitgeput.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten