woensdag 29 juni 2022

beesten

Arme, arme boeren. Ze hebben geen tijd om de hoorzittingen te volgen die in Amerika de democratie moeten redden. Daardoor blijven ze strijden voor afbraak van de onze.
Als we het moeten geloven breken ze Nederland liever af dan dat ze omkijken naar hun eigen land. Al dagen blokkeren ze wegen, stichten ze brandjes met hooibalen, en bezoeken ze ministersgezinnen. Ze beseffen niet dat een revolutie niet zo maar uitbreekt omdat zij die en wel nú willen. Al hebben ze er met hun vandalisme/terrorisme dan nu wel een spoeddebat uitgesleept. Wat het werkelijk oplevert weten we snel.
Hadden ze maar wat willen leren van hun collega`s Jan-Kezen in de States. Voor de opstandigen daar loopt het ook niet goed. Daar dacht de afgewezen president Trump dat hij een coup kon plegen door zijn achterban van krachtpatsers met rooie petjes te blijven ophitsen met de leugen dat heus wel hij de verkiezingen gewonnen had, en niet de Democraat Jo Biden.
De president die niet tegen zijn verlies kon, ach wat zielig dat hij zo de geschiedenis in zal gaan. Het aan zijn mislukte coup van 6 januari 2021 gewijde parlementaire onderzoek ontrafelt dezer dagen de plot. Ze moesten de vice-president Pence dan maar ophangen, als dat nodig was. En hij had er bij willen zijn, bij de bestorming van het Capitool die al begon nog voor hij uitgesproken was.
De Beast, het gepantserde presidentiele voertuig, bracht Trump, ook een beest, veiligheidshalve maar tegen zijn wil een andere kant uit, terug naar het Witte Huis. Vergeefs trachtte hij zijn chauffeur nog met een stuuringreep en verwurging op andere gedachten te brengen, naar verluidt.
..... vandalisme, beesten zoals vossen kunnen er óók wat van.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten