zondag 31 maart 2013

pleegbeestjes


Mijn dag begint goed: met echte zondagmorgen-radio. De Vroege Vogels krijgen van de staatssecretaris van natuur (opvolger van iemand die met grote ijver juist tégen de natuur was) maatschappelijke waardering voor hun voorlichtend werk over enge beestjes.

Sharon Dijksma vertelde bij het overhandigen van het erbij behorende zware beeldje hoe haarzelf de liefde voor wat groeit en bloeit was bijgebracht door haar pleegmoeder. En over hoe die omging met plaagbeestjes. Misschien verrassend, maar ze greep in, toen de kleine Sharon koekjes wilde gaan bakken. Nee, nee, de oven kon echt niet aan vandaag. In het fornuis had namelijk een muizenmoeder haar intrek genomen en kinderen gekregen. Haar werd een ongestoord kraambed gegund.

In dezelfde uitzending komt het groenste Tweede Kamerlid aan het woord, ook van de PvdA. Dat is ook wel eens anders geweest. Toen was de groenste nog een zwager van me. Ook nog eens rooier dan wij, trouwens..



 

1 opmerking:

  1. Dat was nog eens snel gepost! En moest je in deze context dan niet vertellen over het beestje dat over je toetsenbord kroop?

    BeantwoordenVerwijderen