vrijdag 29 maart 2013

engerds

In de roemruchte tv-serie De Stratenmaker-op-Zeeshow probeerden Aart Staartjes, Wieteke van Dort en Joost Prinsen in de zeventiger jaren het beste in de jeugd naar boven te brengen. De laatste bijvoorbeeld speelde Erik Engerd, een jongen die zijn uiterlijk niet meehad. En ook meisjes moest je niet plagen. Het was tijd voor de gelijkschakeling van underdog en vrouw.

Vanavond was Prinsen, tegenwoordig presentator van de televisiequiz "Met het mes op tafel", blij met de winst van mevrouw Graafmans. Dat ze twee mannen versloeg na nota bene zelfs nog een eigen goed antwoord te hebben geschrapt, zoiets had hij nog niet eerder meegemaakt. Hij genoot van het bizarre verloop van deze aflevering.

Zijn we dan nog steeds niet genoeg geëmancipeerd, mogen we ons afvragen. Zijn twee dochters trainde hij ondertussen heus wel in weerbaarheid. Alweer heel wat Koninginnedagen geleden stal hij in een overrompelend optreden als BN-er de dagopbrengst van het tweetal, dat zich op de vrijmarkt in Amsterdam had uitgesloofd. Vilein nam hij hun buit mee, de toeschouwers verbaasd  en geschokt achterlatend.
Een echte engerd zorgde, heel recent, voor een minstens zo grote verbijstering. Het trof een gerespecteerde econome, met haar partner aanwezig op een themabijeenkomst van vakgenoten. Een mannelijke deelnemer informeerde met nodeloos mededogen hoe de lezing op haar overgekomen was: "Kon je het een beetje volgen?" 
Ach, de klemtoon had hij natuurlijk geheel anders willen leggen, begrijpt elke vrouw. Deze engerd zal het inmiddels wel doorhebben. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten