woensdag 23 juli 2014

waardige rouw

Timmermans for president, op de dag van nationale rouw mag hij de loftuitingen incasseren voor de gloedvolle woorden die hij tot de Verenigde Naties heeft gesproken. Hem kan je om een boodschap sturen, de wereld weet het nu ook. 

Voor de PvdA gloort weer een beetje hoop, hoor ik zelfs vol waardering voor deze rasbestuurder.



Gek, dat het verdriet rondom de bijna 300 slachtoffers van een vliegtuigaanslag het land zó samenbrengt. Voor het eerst sinds de dood van Wilhelmina een officiële rouwdag, er heeft meer dan een halve eeuw tussen gezeten. Geen trein- of vliegtuigramp zo groot, of we konden het verdriet individueel wel af. Nu liggen de zaken anders, en CNN stelt vast dat de ontvangst met welhaast militaire eer onderstreept, dat de slachtoffers gevallen zijn door een oorlog waar ze part noch deel aan hebben. Zij prijzen de Hollanders.


voor de dochter van Wilhelmina geen nationale rouwdag

De Britse tak van ons gezin vermoedt dat een van de slachtoffers een door haar geportretteerde advocaat is, uit de tijd waarin zij nog verantwoordelijk was voor de advocatenkantorengids van haar eerste werkgever in Londen. 

Burgemeester Broertjes van Hilversum heeft al weer spijt van zijn oproep uit vergelding de dochter van Poetin ons land uit te zetten. Juist met de vandaag betoonde waardigheid geven we het betere voorbeeld, dat beseft hij nu ook. 

Veertig rouwauto's zijn nu op weg naar Broertjes' gemeente. Veel volk langs de route. Moet ik nu terugdenken aan de rouwstoet van Fortuin, of aan de gemiste huldiging voor onze voetballers? Massa-emoties, er is toch iets raars mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten