donderdag 10 juli 2014

opa heeft een baan

Oeps! Het is uitgelekt, opa's best bewaarde geheim. Oma heeft zomaar haar mond voorbijgepaat. Had het tegen haar kinderen over haar senior, die ook de halve finale aan zich voorbij zou laten gaan. Anders dan negen miljoen landgenoten zou hij niet kijken, maar liever ijdens de voetbalwedstrijd op zolder gaan zitten, om ongestoord aan zijn baan te kunnen werken.

Nou is hij al jaren gepensioneerd, dus de vierjarige spitste zijn oren. "Heeft opa een baan dan? Heeft hij ELEKTRISCHE treinen?" Grote opwinding overweldigde hem. Dit was duidelijk Breaking News! Daar moest hij meer van weten.

is houten rails straks nog interessant genoeg?
Ach, daar komt opa niet meer onderuit. Dat wordt heel gauw logeren en dan samen de trap op, voor een treinenfeest. Fijn dat het al bijna vakantie is. We raden opa aan het scheerschuim van de voetbalscheidsrechters mee te nemen naar zijn heiligdom, zodat hij een rondje om zijn kleinzoon kan zetten. Dáár blijven staan. Kijken, alleen kijken, en nergens aankomen. Tot je groot genoeg bent. (Opa denkt zelf dat hij op zijn negentigste wel bereid zal zijn touwtjes over te gaan dragen. Dat wordt dan nog 23 jaar wachten.)

Tot alle concessies bereid beloofde de jongen plechtig om mee te zullen werken aan de strengste voorwaarden. Op pappa's kantoor gedraagt hij zich immers ook voorbeeldig, en laat hij alle laadjes dicht en de computers ongemoeid. Alleen potloden slijpen, dat mag hij daar al wel. Helemaal zonder toezicht.Het gaat vast helemaal goedkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten