maandag 28 juli 2014

op de tanden bijten

Dit is ook weer helemaal nieuw in het straatbeeld. Eerst had je de invaliden, voor wie je een plaatsje vrij moest houden. Nu mogen de zielige auto's die alleen op stroom vooruit kunnen komen een eigen stuk straat claimen, dicht bij het stopcontact waarmee zij weer opgeladen kunnen worden.

Nog maar net zijn we gewend aan fietsen, die je bij een kopje koffie halverwege je ritje weer aan het accu-infuus kunt leggen. Per slot van rekening wil je zonder al te zwaar trappen ook weer thuis komen. Maar de autolobby slaat hard terug.

Massa's extra subsidie hebben nu de rijkaards geholpen aan zogenaamd milievriendelijke auto's, waar ook nog parkeerfaciliteiten aan vast zitten. Is de accu leeg, dan hoeven die gelukkigen echt niet naar huis te trappen. Zij schakelen simpel over op benzine en dat schijnt veel vaker nodig te zijn dan de overheid gehoopt had. 

Binnenkort kunnen we niet eens meer voor onze eigen deur parkeren. Niet doordat buren elektrisch zijn gaan rijden, nee ook zij zijn de klos. De parkeerhaventjes, of wat daarvan zonder archeologische inspanningen nog met het blote oog waarneembaar is, worden opgeknapt. 

Daarna komt er nieuw asfalt. Op het kruispunt staat het onheilspellendebericht dat daar beton onder ligt. Het was natuurlijk voor de tram, die ooit over one middenberm gelopen heeft. Een gewaarschuwde jekkeraar telt voor twee. Het zal hoe dan ook voor ons als bewoners een hoop lawaai en andere overlast geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten