donderdag 1 september 2022

niet OK

Steeds hatelijker worden de grappen over de vorige Amerikaanse president. Hij was betrapt op het ontvreemden van staatsgeheimen. Ze werden door de FBI na ruim een jaar vergeefs soebatten teruggehaald uit de kelder van Mar-a-Lago, maar ook uit Trumps werkkamer daar. Bewijsstuk 2 A, op de foto.
Enige tientallen omslagen ("geheim, "nóg geheimer","topgeheim") bleken uiteindelijk leeggehaald te zijn. Door wie? Trump zelf dwaalde immers altijd al af als hij over meer dan drie "bullets" (die zwarte bolletjes in een opsomming van belangrijke punten) werd bijgepraat. Pas na zijn presidentschap nam hij steels meer dan dertig dozen met documenten mee, die hem alsnog interessant leken. Om ze te verscheuren? Door de plee te spoelen? Te verhandelen? Antwoorden zijn nog niet gekomen, maar de misdaad wordt wel verregaand afgezwakt, van het stelen van staatsgeheimen en staatseigendommen tot het gewoon een beetje te laat inleveren van wat bibliotheekboeken, is toch niet iets om je druk over te maken?
De Twittergemeenschap toonde zich verheugd dat Trump dus tóch kan lezen, of verzon woordspelingen op "lie-brary" en "Mar-a-Liego". Ondertussen weten we van Michael Moore dat hij het protserige buitenverblijf net zo simpel kon binnenwandelen als de sterren die hij er waarnam, die in het resort hun vertier kwamen zoeken, drie ton voor het lidmaatschap inbrengend. Alleen een jonge Trump bleek in huis, maar te spreken kreeg hij die niet. Met zachte drang werd Moore weer naar buiten geleid. Teleurgesteld, omdat hij eerder als celebrity dan als lastige reporter werd behandeld. Met hem op een selfie, was dat OK?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten