vrijdag 30 september 2022

Trevor weg, wij hebben Lubach

Had die gast in de nazit van de dag ervoor hem er maar niet aan herinnerd dat Trevor Noah de Daily Show nu al zeven jaar presenteerde. Vannacht vertelde de onnavolgbare Amerikaanse maar eigenlijk Zuid-Afrikaanse journalistieke komiek van de Daily Show aan zijn 'live audience' dat hij maar eens gaat stoppen. Daar zat ik nou echt niet op te wachten, al lag ik.
Hij heeft, bleek uit de geschrokken reacties, heel veel kijkers door de sombere jaren van de pandemie weten te slepen met zijn spitsvondige humor. En mij dan ook nog eens door de Trumpjaren, die nog langer duurden en trouwens helemaal nog niet zijn uitgewoed maar nog steeds ziekmakend doorwoekeren in de ondermijning van het politieke en juridische systeem in de VS.
Poetin gaat zijn fake-referenda vandaag vieren met illegale inlijving van de stukken Oekraïne die hij geroofd heeft. Een miljoen Russen is zijn land uitgevlucht.
Maar wij hebben Arjen Lubach gelukkig nog. Noah in America first? Hij onbetwist second. Waarin een klein team groot kan zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten