donderdag 22 september 2022

op wenken bediend

"Dat was snel." Waar ik gisteren nog naar uitzag, werd een paar uur later al werkelijkheid. De bezwaren die de Amerikaanse justitie had ingebracht tegen de beslissing van Trumps rechter Cannon werden geheel en al gegrond verklaard, het onderzoek naar de gestolen staatsgeheimen mag doorgaan. De uitspraak werd met gezwinde spoed gedaan door drie rechters, van wie er nota bene twee door Trump waren aangesteld.
In Rusland zijn inmiddels al 1300 mensen opgepakt omdat ze protesteerden tegen Poetins plannen. En mannen die de mobilisatie willen ontlopen staan in de file aan de landsgrenzen. Uit verre achtergestelde landsdelen worden de eerste nieuwe recruten al in bussen geladen. De rest van de wereld spreekt er schande van.
In eigen land had Rutte de hele dag het woord, om geen antwoorden te geven op de vele bezorgde vragen die de Tweede Kamer hem voorlegde. Baudet deed vandaag niet meer mee, hij mag op zo langdurig mogelijk zwangerschapsverlof ("Het zal je pa maar worden", schamperde Twitter) maar ontweek de kraamkamer om bij Ongehoord Nederland te kunnen leeglopen over zijn jongste sabotage. Van die zwaar onprofessionele omroep willen de collega's uit de wereld van de serieuze opiniemakers trouwens liever gisteren dan vandaag af, maakten zij deze week eenstemmig bekend. Het is herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten