dinsdag 13 september 2022

zij is boos

Het gaat er naar uitzien dat de Amerikaanse vrouwen in november in het stemhokje zullen laten merken hoe ze denken over de stap terug naar de illegale abortussen die uit naam van de conservatiefste landgenoten is gezet. Het Hooggerechtshof, volgestopt door Trump met rechters die rechts Amerika bedienen, draaide het zelfbeschikkingsrecht terug naar bemoeizuchtige en wrede inmenging. Verkrachting of gezondheid of veel te jong zijn vormen geen excuus. Achterlijk, middeleeuws, wreed.
We wisten het al wel, christelijk gedachtengoed is in zijn slechtste variant angstaanjagend vals, onoprecht, huichelachtig. In de VS geloven ze erin.
Graag doen ze of andersdenkenden maar beter niet kunnen stemmen. Dat kunnen ze regelen, ze zijn er doortrapt in. Ginds moet je je aanmelden om te mogen stemmen. Als je even niet oplet ben je alweer van de lijst geschrapt. Of is je kiesdistrict aangepast, zodat meer Republikeinen verkozen worden. Is het aantal plekken om je stem in te leveren drastisch verminderd. Moet je er waanzinnige afstanden voor reizen. Moet je idioot lang wachten voor je kunt stemmen. Mag je niet een stoel meebrengen voor het wachten. Mogen omwonenden je niet met eten of drank in leven houden tijdens je verblijf in de rij. Opvallend, dat vooral etnische minderheden en Democraten zo gedupeerd worden. Die laatsten krijgen de meeste stemmen, maar niet de bijbehorende zetels.
Maar daarmee stimuleer je toch ook het verzet. Het gaat hoopgevend slecht met de peilingen voor met name door Trump aanbevolen kandidaten. Gaat zo door, dames! Nog twee maandjes volhouden, geen rode golf maar een blauwe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten