zondag 15 mei 2016

bewondering

De voortuin van Thomas Berge vernield door vandalen. Bomen omgehaald. Akelig nieuws voor deze VIP. 

De enige echte Knorrie kan het niet meer geweest zijn. Haar o zo vergelijkbare vergrijp is inmiddels vejaard, de dader is sowieso door overlijden al 24 jaar moeilijk nog strafbaar. In haar tijd had je gelukkig nog geen bewakingscamera's. Haar misdrijf, het omleggen van een tuttig hekje in haar voormalige voortuintje, is nooit uitgekomen. Hadden de nieuwe bewoners het doordachte tuinontwerp van Mien Ruys maar niet - vandalisme! - moeten vernielen.

Maar Berge zal zorgen dat de vandalen die zijn voortuin te pakken namen aan de schandpaal gesteld worden  Ik weet nu dat hij een zanger is. Die andere Nederlandse zanger, die zaterdag meedeed aan het Europese Songfestival en dacht dat hij dat op zijn slofjes zou gaan winnen, kon ook al niet tegen zijn verlies. Douwe werd elfde en was daar niet eens tevreden mee.

Nou ja, tegen Oekraïne kon zelfs Rusland niet op. Ook de Russen waren zwaar teleurgesteld.'t Is allemaal politiek, mopperden die.

En toegegeven, het is natuurlijk wel leuk als er eens een landgenoot wint. Zelfs als dat zoiets als de Grand Prix van Spanje is, een potje levensgevaarlijk en milieuonvriendelijk autoracen. De knul is net achttien en heeft dus nog maar net zijn rijbewijs. De jongste winnaar aller tijden, de eerste Nederlander aan wie dat lukte. Lachwekkend, dat je dat dan toch bewondert. 

Maar ik sta er net alleen in. Het goede nieuws werd op deze Eerste Pinksterdag in het Rotterdamse trammetje in het Arnhemse Openluchtmuseum omgeroepen door de supertrotse conducteur. Jammer dat mijn man geen liefhebber is van welke sport dan ook. Hij had hond en mij achtergelaten en ons niet eens ingelict. Gelukkig zijn er nog radio-en tv-verslaggevers....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten