vrijdag 8 juli 2022

schaapjes

Lelystad wil de Veluwe gaan treiteren met vliegtuiglawaai. Daar wordt sedert jaren aan gewerkt. Tweehonderd miljoen is al gestoken in een luchthaven die nog steeds niet in bedrijf is. Ondertussen wordt het desondanks aangenomen personeel niet ontslagen maar doorbetaald. Zij bewaken het lege complex en luchtruim ook de komende maanden met grote ijver. De tegenstanders staan sterk: nog steeds is er geen milieuvergunning en de haalbaarheid ervan wordt steeds onwaarschijnlijker.
Gisteren waren zij blij over officieel nieuws. Eindelijk, "al" twee jaar na hun aangifte, gaat door het Openbaar Ministerie onderzocht worden of zoals de klagers vermoeden daadwerkelijk gesjoemeld is met de gegevens die die vergunning hadden moeten onderbouwen.
Willens en wetens te optimistisch, of per ongeluk? Mijn donkerbruin vermoeden dat van bewuste manipulatie sprake is stoel ik op ervaringen uit het verleden, toen de ontwikkeling van Schiphol dwars tegen de toen heersende politieke opvattingen er hoe dan ook doorheen moest worden gehaald. Bovendien: de andere uitkomst is zo mogelijk nog ernstiger. Wie immers, bezig met het niet uit de lucht laten vallen van luchtschepen en luchtkastelen, kan het zich permitteren "ongelukjes" als excuus te moeten aanroepen. Dat vraag ik u af, mijnheer Sonnenberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten