donderdag 7 juli 2022

grote ego`s

De negenhonderdste aflevering, sinds dit blog in de lucht kwam. En alweer is het een bijzondere dag. In Londen stond Johnson in plaats van Larry achter het katheder voor Downingstreet 10. Hij legt het leiderschap van zijn partij neer, maar blijft het premierschap waarnemen tot een opvolger gevonden is.
Tegen zijn verlies kan ook hij dus niet. Toch al de kloon van Trump genoemd, en ook in dit opzicht zijn spitting image. Twee over het paard getilden, behept met grote ego`s. Terwijl de opzeggingen van getrouwen nog bleven binnenstromen, was Johnson vanmorgen alweer druk bezig voldoende stoethaspels en spijtoptanten om zich heen te verzamelen om het regeren alsnog vol te kunnen houden. Liefst tot de herfst, wie weet zelfs tot het congres van de Tories in oktober.
Zelfs in eigen gelederen wordt daar anders over gedacht. En voor het eerst durft de oppositie, bij monde van Labour`s Keir Starmer, te dreigen een vertrouwensuitspraak van het parlement te vragen. Met een meerderheid aan Conservatieve zijde was de kans op succes nihil, nu lijkt dat haalbaar. We zijn benieuwd hoe het afloopt. Of nieuwe verkiezingen een betere uitkomst bieden dan in 2019 staat ook nog te bezien.
Ondertussen houden we via Twitter natuurlijk ook het oog op de Verenigde Staten, waar daar de conservatieven in het Hooggerechtshof het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen inmiddels zwaar hebben aangetast, en de Republikeinse achterban doof en blind blijft voor de parlementaire enquete naar de staatsgreep van 6 januari 2021. Ondanks de stortvloed aan getuigenissen die Trumps schaamteloze poging blootleggen om na zijn verkiezingsnederlaag desnoods met geweld aan de macht te blijven.
Poetin heeft weer punten gescoord, is de conclusie voor vandaag,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten