woensdag 6 juli 2022

ook de kat is hem zat

Zeventien*) mensen hebben Johnsons zinkende schip in de afgelopen twee dagen verlaten. Larry the (Downingstreet 10-) Cat is het óók zat: híj eruit of ìk ga weg heeft hij de twittergemeente laten weten.
Uit alle hoeken van de wereld wordt hem asiel aangeboden. Anderen verzekeren dat hij hen en het land niet in de steek kan laten, als de enige die nog integer is. Maar wat moet hij eten, nu de ratten overboord zijn gesprongen?
Ook vandaag gaf de Britse premier er geen blijk van, dat hij bereid is de belangen van zijn partij en het vertrouwen in de politiek en de overheid te stellen bóven zijn eigen hachje. Enough is enough, alleen híj denkt dat hij met deze waarheid net als met al zijn eigen leugens wel weer weg zal weten te komen. Zet desondanks de champagne toch maar alvast koud voor de komst van Larry's nieuwe baasje. We moeten hoop kunnen blijven houden.
*) Nog vóór het vallen van de avond is dat aantal vandaag opgelopen tot dertig, aldus de NOS: regeringsleden, assistenten, en gezanten; Britse media melden dat een delegatie van ministers Johnson gaat smeken de eer toch maar aan zichzelf te houden, anders vertrekken ook zij.
En te elfder ure Greenwich Time staat de teller op veertig. Brutus, in de persoon van "snake" minister Gove moest ontslag incasseren, na zijn bezoek aan de premier. O ja, voor ik het vergeet: in het uurtje tot middernacht Britse tijd kwamen er nog drie vrijwillige opstappers bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten