dinsdag 19 juli 2022

Heel Nederland Kookt - maar vooral van woede

Ha, een Hittegolf. Die van mijn geboortejaar duurde 17 dagen, weet ik nog goed (dankzij de statistieken). Die van vandaag vergt volgens de deskundigen maar een dagje.
De hedendaagse meteorologen kijken naar het weer. Maar de klimaatverandering die ik zie, dateert van gisteren. En die was heel plotseling. Ik vierde mijn trouwdag maar had toch nog tijd om tot me door te laten dringen dat het land op tilt ging.
Dat kwam door het nieuws over de mondkapjesaffaire. De appberichtjes van Hugo de Jonge waar de pers om had gevraagd en die volgens de rechter niet geweigerd mochten worden zullen lekker pûh gewoon geheim blijven. Dit kabinet zo eerlijk, transparant, bezig aan het herstellen van het geschonden vertrouwen???
niet per trein, want geen personeel
Ook ik trap er nu niet meer in. De limiet is bereikt. Wie belasting betaalt uit burgerschapzin gaat nu braken. De verbeurde boete van E15.000 gaan wij onnozelen voor Hugo betalen, immers. Wel mogen we nu zonder bewijs bewezen achten dat de overheid corrupt is. Vijf miljard uitgegeven aan Corona kon al niet verantwoord woden. Nu is zeker dat de mondkapjes van Siewert van der Linden stinken. De minister van Volksgezondheid heeft gezorgd dat deze nieuwe ster aan het CDA-firmament zichzelf en zijn twee bendeleden heeft kunnen verrijken met tegen de honderd miljoen Euro. Ons was wijsgemaakt dat het om liefdadigheid ging. En om dit schandaal te verbergen wordt de rechter genegeerd. Zoals Rutte ook al niet in staat is gebleken de wet te volgen met zijn eigen telefoonberichtjes,
De Kamer kan weer terugkomen uit de zonnige vakantieoorden en treft het met de warmte in eigen land. Klimatologisch halen die veertig graden het niet bij de kookhitte van 100 graden, die Rutte en zijn rampkabinetten inmiddels in het politieke klimaat hebben weten te bereiken. De gemeenten kondigen vandaag aan te gaan stoppen met de noodopvang van asielzoekers, het rijk krijgt dat probleem netjes terug. Terwijl de gemeentelijke problemen ook al zo onoplosbaar zijn, met ingezetenen die geen werk of huis hebben of hun kinderen, werk en huis kwijt zijn omdat ze toeslagenslachtoffer zijn. Long Covid veroorzaakt baanverlies met personeelstekorten op school, in de zorg, bij de gemeentekijke diensten. En groente en melk zijn uit het schap van de supermarkt, want de boeren zijn ziedend; en een beetje benzine is onbetaalbaar, en de winter komt er aan met nieuwe Corona en hogere stookkosten, terwijl je van het gas moet; en de subsidie voor de zonnepanelen is op en zes nieuwe JSFś kosten miljarden; en de Koning wordt ook steeds duurder en ..................
Het is duidelijk: het kabinet moet vallen, er zit niks anders op. Rutte kan eindelijk aan een functie elders beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten