maandag 25 april 2016

nee, dank u


Vanmorgen ex-minister van VROM Pieter Winsemius beluisterd.De M staat voor milieu, en dat stelde toen nog wat voor. Hij had het over de kernramp van Tsjernobyl, en hoe hem dat genas van zijn lichte voorkeur voor kernenergie, hij werd gematigde tegenstander, waaraan Fukushima later niet veel verbeterde. "Als de overheid er zo ondeskundig mee omgaat, moeten we er niet aan beginnen."

We vieren dat Tsjernobyl alweer 30 jaar achter ons ligt, en dat Harrisburg op niemands lip meer ligt. Maar kernenergie is nog steeds niet populair, al durven we het gas in Groningen niet meer zo gulzig op te maken. Naast die actualiteit zijn er de stilleg- en weer opstartberichten over de kerncentrale in Doel, die wij bij onze ritten naar Zeeland  altijd goed in beeld houden. Mocht hij toevallig net ontpoffen, dan keren we natuurlijk snel om.

Toch vroeg de oud-bewindsman zich af, of de maatschappij zo eens in de twintig jaar een kernrampje maar gewoon zou moeten accepteren, om in ieders energiebehoefte te kunnen voorzien. In Nederland redden we ons mischien nog wel met windmolens en zonnepanelen,maar de andere continenten...Nee, bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten