donderdag 18 december 2014

burengerucht

Even over het Binnenhof gelopen. En meteen breekt er crisis uit.

Zelf waren we er dinsdag om bij de buren te kijken naar wat ze van de verbouwing gemaakt hadden. Het Mauritshuis is mooi opgeknapt, vonden we. Ook de collectie weer even bekeken, voor de tweede keer in net iets meer dan zestig jaar.


Alleen de Stier van Paulus Potter herinnerde ik me nog van toen. Dat er ook Rembrandts waren, Vermeers, werken van Jan Steen, Avercamp, Hals, kortom de hele fine fleur van de Nederlandse schilderkunst, ik was het vergeten. Dom zijn de toeristen die denken dat ze daarvoor naar het Rijksmuseum moeten. Hier krijgen ze veel sneller inzicht; en futuristische liftkokers benemen niet eens het zicht op het gebouw, dat zich ook nog prettig laat bewonderen als voornaam woonhuis van Haagse elite.


Gaat het kabinet vallen over de zorgverzekeraars, die de macht hebben gegrepen? Waardoor we geen vrije artsenkeuze meer dreigen te gaan hebben? Vreemd genoeg willen de liberalen ons zo in onze zelfbeschikkingsrechten beknotten. Terwijl een paar socialisten zich juist daartegen verzetten. Ruzie in de tent. Vanmorgen maakte Dingeman zich vrolijk over de paniek die in Den Haag daarover is uitgebroken: "De democratie is in gevaar! Drie politici hebben gestemd tegen een wet waar ze tegen waren!"
Ook onze wijnleverancier speelde vandaag weer fijnzinnig in op de onrust. Op de altijd actuele schoolborden voor zijn winkel stond deze keer het antwoord op de crisis in Den Haag. "Bij ons  vrije wijnkeuze." Hij hielp ons bij de onze. voor de kerstwijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten