donderdag 23 juni 2016

Hup Europa

In het geniep kijk ik zo af en toe toch met één oog naar de verrichtingen van de teams die wel zijn doorgedrongen tot de eindronde van het Europese kampioenschap voetbal. Alle vijf Britse ploegen zijn, weet ik dus, door naar de knock-out fase. 

Vandaag hopen de Brexitvoorstanders op een succesvolle out-coming van hun referendum.
Zij willen Europa heel graag uit.
Ook de in Engeland wonende journalist Joris Luyendijk zou daar niet rouwig om zijn. Zijn beschouwing in de NRC komt er op neer, dat Europa baat kan hebben bij een vertrek van de Britten. Dan kunnen zij ons niet langer gijzelen, en krijgt modernisering/democratisering eindelijk ruimte.


Wel vind ik dat er dan ook een EU-voetbalkampioenschap moet komen, waar al die goeie ploegen niet meer aan mee kunnen doen. Wij dan vast weer wel. Vanavond ga ik bezien of de verkiezingsuitslagen voor de beloofde spanning zorgen. Het noodweer in Londen, zou dat de voorstanders afhouden van een gang naar de stembus? Of is de wrede moord op parlementslid Jo Cox nog van invloed? Van het totale electoraat woont 15 procent in de pro-Europese wereldstad.. Ons lot is in hun handen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten