zondag 23 oktober 2022

doodsangst

Het was weer gezellig druk in Londen afgelopen zaterdag.
Niet dat de Britse pers er aandacht aan kon besteden, aan deze protesterende voorstanders van terugkeer in de Europese familie.
Brexit heeft de UK in de voorspelde ellende gestort, maar daar is nu even geen oog voor. Dat de schuldige Conservatieve Partij nu zelf ten onder dreigt te gaan, dat eist alle aandacht op.
Ze zijn nu zo in paniek na het debacle van zes weken Lizz Truss, het gezonken pond en de kelderende prestaties in de polls - Labour inmiddels drie keer meer aanhang dan de Tories - dat ze de nog maar net weggestuurde Boris Johnson zien als hun laatste reddingsmiddel.
Hijzelf, al weken op een vakantie die lucratief was vanwege goedbetaalde spreekbeurten, kwam overhaast teruggevlogen om zijn rol als redder des vaderlands te kunnen claimen.
Het uithuizige parlementslid lijkt in eigen kring voorlopig minder kansrijk dan Sunak, die het in de vorige ronde nog aflegde tegen Truss. Die de kandidate was van de liefhebbers van de speculatiewinsten die de Brexit heeft opgeleverd. Maar de wanhoop is misschien te groot. Zo groot dat op Boris wordt teruggegrepen omdat hij Labour kan stoppen. Hahaha, Sunak stelt zich kandidaat. Net een half uur geleden. Jammer voor Labour, besef ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten