zaterdag 11 juli 2015

deze krant

Dagelijks ploffen er nog altijd drie kranten in onze brievenbus. Aan ons zal het echt niet liggen, als de papieren nieuwsbrengers uitsterven. Waar bijvoorbeeld zouden wij zijn zonder De Gelderlander?

Dachten wij hierdoor op de hoogte te blijven van de ongelukjes in onze regio? Zelf hebben ze heel andere,  heel wat hogere taakopvattingen. Vanmorgen onthulde "deze krant" buitengewoon trots op de voorpagina dat ze ontdekt heeft dat we vorig jaar bijna in oorlog zijn geraakt met Venezuela. Niemand heeft er wat van gemerkt, omdat we toen net de vliegramp in Oekraïne aan het verwerken waren. Toenmalig minister Timmermans zorgde ervoor dat het opstomen van de Venezolaanse oorlogsbodems tijdig gestuit werd door de op Aruba aangehouden  verdachte, die ook hoofd van de geheim dienst van Venezuela was, niet uit te leveren aan Amerika maar alsnog diplomatieke bescherming te geven. Daardoor wel de Amerikanen boos, maar die varen niet zo snel uit.

wij zijn tenminste weer helemaal  'au courant' !


De Gelderlander ondertussen had ook nog tijd om als "deze krant" andere primeurs na te jagen en legde bloot - ook weer paginabreed - dat twintig jaar geleden op Amsterdamse wateren een jongetje het leven heeft gelaten bij een seksschandaal op een boot. 

En tenslotte, dat voor een moeder een deksel van een pyroflampannetje gezocht wordt. Zeventien centimeter. Heb ik! Maar het mijne heeft het verkeerde serienummer. Zal ik de krant toch nog tippen?.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten