vrijdag 13 februari 2015

carrièreswitch

"Hij is wel ouder geworden," zegt mijn man als hij onze vroegere slager herkent. Ik schat dat hij hem een kwart eeuw geleden voor het laatst klandizie aandeed. In het noodlijdende winkelhoekje in onze nieuwbouwwijk was deze  toen nog piepjonge ondernemer de enige, die er echt van wat wist te maken. De anderen - een bakker, een kapper, een afhaalchinees en een cadeaushop - lieten zich door hem op sleeptouw nemen. Jammer dat hij er mee stopte. 

Vanavond doet hij in "De Wereld Draait Door" een goocheltrucje. Vier getallen laat hij een paar studiogasten opschrijven, de jongste is net komen showen dat je met in Groningen opgepepte eigenlijk voor transplantatie afgekeurde longen toch best nog gered kunt worden. Echt teen doorgestoken kaart dus, kunnen we rustig aannemen. Elk getal mag de duizend niet te boven gaan. Matthijs van Nieuwkerk maakt de optelsom en die komt, o wonder, precies zo tevoorschijn uit de envelop die door Marc-Marie  Huybrechts is bewaakt. Iedereen staat paf. Niemand had natuurlijk door dat het opschrijfboekje ook nog een velletje met voorbereide getallen bevatte.
uit hoge hoed
Hoe dan ook, de slager lijkt na zijn metamorfose tot goochelaar geheel gelukkig te zijn. Alleen nog levende konijnen uit de hoge hoed, al zullen we aan hem blijven denken omdat hij toen hij al wist dat hij de zaak zou gaan sluiten ons in december nog uiterst dienstbaar de kalkoen verkocht die hij zelf had zullen eten. Die was onvergetelijk lekker. Rob Mollien, onthoud die naam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten