vrijdag 26 augustus 2022

zoek de tijger

Het was vakantie, maar alleen mijn dochter en haar jongste kind wilden naar de dierentuin. Dus mocht ik ook mee, hoera. Met ons drieën hadden we het rijk alleen.
Er waren verdacht weinig andere bezoekers. Zelfs in de winter maken we het wel drukker mee. Te heet? Te duur? Iedereen eindelijk in het buitenland?
We speculeerden volop, en genoten des te meer. Zelden doen we zoveel: de olifanten, de stokstaartjes, de maki's, de Mangrove, de Ocean, de Desert, de Bush, het opgepimpte restaurant bij de speeltuin, de Rimba.
De apen die we altijd al goed vanuit onze tuin kunnen horen brulden van zo dichtbij echt oorverdovend. Maar drukker werd het aldoor maar niet. En het begon ons op te vallen dat het eigenlijk ook aan dieren ontbrak. Goed, de hamerhaai en de rendieren zijn al een hele tijd verdwenen, maar de goudjakhalzen waren nu ook nergens meer te zien, de Desert was nagenoeg leeg, in de onderzeetunnel viel de onderkant van nauwelijks een rog te bestuderen, en chimpansees hadden we ook al niet gezien.
De jongste van ons hoopte daarom maar dat de dierentuin alles leeg maakt om nieuwe verblijven voor nieuwe dieren te kunnen gaan bouwen. En dat ze daarvoor nog wel geld hebben, want anders is het misschien op en moet Burgers Zoo misschien juist wel dicht.
Bij onze laatste attractie waren we derhalve helemaal niet meer verbaasd dat we hier ook geen tijger meer konden ontdekken. Gelukkig hielpen twee dames met veel geduldiger ogen ons uit de droom. Er waren hier wel degelijk twee van die beesten te zien. Perfect gecamoufleerd in de rietkraag in de sloot en op de wallekant. Van die laatste is hier het zoekplaatje. Ook hulp nodig? Zoek dan links van het hekpaaltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten