woensdag 30 maart 2016

hiephiep hoera

Vandaag de belastingen ingevuld. Gewoon per blauwe envelop. Wij hechten aan tradities. Toen vertrokken we per auto naar het postkantoor, in een buitenwijk, om een cadeautje voor ons eerste "pleeg"-kleinkind te versturen. Een dametje, twee dagen na haar moeders verjaardag geboren. Zelf had die daar destijds de Wereld Vrouwen Dag voor uitgekozen. Ik mocht op haar passen terwijl haar moeder mijn kinderen onderrichtte.


En daarna zijn we naar de Rabobank in et centrum gegaan, auto geparkeerd onder het station; voor het bijstellen van onze hypotheek. Over ons spaargeld betalen we immers veel te veel belasting, nu de rente gezakt is naar nul, maar het rijk nog blijft uitgaan van vier procent rendement op vermogen. Zes en eentiende hypotheelrente is ook niet meer goedkoop, al hebben we de tijd van twaalf à dertien procent nog meegemaakt.

De bank verwees ons terug naar het station voor het daar geopende speciale hypotheekadviescentrum, inaast McDonald's. Daar stonden de collega's ons vriendelijk te woord maar dreigden ze weer zelf naar de bank te moeten lopen, als we een printeruitdraai verlangden. Wij toonden ons coöperatief door te volstaan met een handgeschreven opdracht tot aflossing van de ene, en halvering van de andere lening die we nog hadden lopen. Volgend jaar ook die aflossen, en dan net op tijd om de afschaffing van de vermogensrendementsheffing niet meer te hoeven meemaken..We werden door de hoofd-adviseuse herkend van het destijds afsluiten van onze leningen, trouwens.


Binnenkort wordt de vestiging weer opgeheven. Toevalligerwijs heeft Arnhem net bekend gemaakt  de geplande verdere kantorenbouw in het stationsgebied maar achterwege te laten vanwege het wegvallen van de behoefte, en nu te mikken op woningbouw.Straks handig, wonen naast McDonalds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten