dinsdag 14 april 2015

vrouwelijk kunnen

Minister Bussemaker houdt voet bij stuk. Ze gaat door met haar databank van vrouwen die heus capaciteiten genoeg hebben om in een topfunctie te kunnen meedraaien. Ook al is de VVD tegen omdat de markt zoiets tegen betaling ook wel kan, lijstjes maken.

Grappig genoeg zeggen mannen dat ze geen vrouwen kunnen vinden, en vrouwen dat ze nooit benaderd worden. 


Hartverwarmend daarom de totale dominantie van vrouwen  gisteravond in onze plaatselijke concertzaal. Allereerst was daar de vurige pianiste, die eigenlijk solo zou optreden in werken van Debussy en De Falla, maar goed waarneembaar voor het geoefende oog een nog ongeboren nakomeling bij zich had. Na de pauze stortte dit tweetal zich met een kwartet toegewijde dames die ook nog de leeftijd hadden zich te kunnen voortplanten op Robert Schumann.

Wij als publiek zaten in gezellige cafĂ©opstelling te genieten van al dat vrouwelijk kunnen. Man "nummer zeven" vlak voor ons had er zelfs zijn toneelkijker en een glaasje rood voor klaar gelegd. Zouden er topprijzen zijn betaald bij het engageren? Bonussen misschien zelfs? Nee, denken wij toch, vol  vooroordelen.


Meneer nummer zeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten